facebook

                      

 

In het bekende wijnstadje Cochem ligt dit prachtige en bovenal romantische 2-persoons vakantiehuis. Cochem ligt op circa 260 km van Arnhem verwijderd.

Het betreft een vrijstaand huisje in Duitsland, met een werkelijk grandioos uitzicht op de Moezel en het stadje Cochem met zijn beroemde Rijksburcht en glooiende wijnlandschappen. Cochem is volgens de kenners een van de mooiste plaatsen in het Eifel- en Moezelgebied, met talrijke attracties. Zo vindt u in Cochem talrijke restaurants, wijnproeflokalen, cafés en een bioscoop. Op 100 meter van het vakantiehuis kunt u boottochten maken op de Moezel naar andere bekende oorden of zelf een motorboot huren voor een tochtje op de Moezel. De beroemde Reichsburcht van Cochem is ook zeker een bezoek waard. Langs de oevers van de Moezel zijn talrijke terrasjes te vinden, waar de wijnboeren hun wijn presenteren. Op loopafstand van het huis vindt u het startpunt voor diverse wandelroutes in de wijngebieden of de bosrijke omgeving die Cochem rijk is. Het natuurgebied rond Cochem kenmerkt zich door een prachtig cultuurlandschap, met diepe dalen, glooiende wijnlandschappen en mooie wouden.

Vanuit uw vakantiewoning kunt ook ook uitstapjes maken naar de attracties in de nabije omgeving zoals de historische stadjes Bernkastel, Zell, Traben Trarbach, Trier of het prachtige Koblenz. Ook het bosrijke Eifelgebied ligt op korte afstand (half uurtje rijden) van Cochem.

Kortom, dit is een ideale vakantieplaats temidden van talrijke attracties in een heerlijke Bourgondische omgeving.      Geschiedenis van het vakantiehuis

Het betreft een huis dat in 1903 door de toenmalige Graf von Zinderfeld is gebouwd als tuinpaviljoen bij zijn Jachtkasteel, omdat hij een mooi uitzicht op de Moezel wenste en daarnaast ongestoord gasten wilde ontvangen. Het jachtkasteel bestaat niet meer, maar het tuinpaviljoen is in 2001 in zijn oude glorie hersteld en onder monumentenzorg gesteld. Het huis is geheel (net als het toenmalige kasteel) gebouwd in "jugendstil'. Als u het huis betreedt waant u zich even in een museum: een prachtig koepelplafond met handgeschilderde taferelen, ronde zuilen langs de cirkelvormige woonkamer en talrijke andere prachtige details. Het huis is modern/klassiek ingericht met ondermeer een moderne inbouwkeuken. Het uitzicht op de Moezel, de jachthaven voor het huis en de wijnheuvels is ronduit prachtig.

nachtfotoluchtfoto
Huis aan de Moezel (zie pijl)


Uitzicht vanaf woonkamer ...................................................................... Huis aan het water

 

De indeling van het huis.

 Terras
Buitenterras                                    Ingang

Het huis beschikt over een woonruimte van 45 m2, met een voorkamer bestaande uit een woon- en slaapvertrek, een achterkamer met keuken en eethoek. Daarnaast is er een aparte doucheruimte en een WC vertrek met wastafel. Een moderne inbouwkeuken. In de woonkamer is een TV met DVD (met kabelaansluiting) en radio/CD aanwezig. In de keuken vindt u uiteraard een koffiezetapparaat, waterkoker, magnetron en oven en is verder alle gewenste keukengerei aanwezig.

Voor dekens, kussens, beddegoed, handdoeken etc. hoeft u niet te zorgen, want die zijn al aanwezig. Tevens vindt u in de hal 2 tuinstoeltjes met tafel, zodat u bij mooi weer van de zon kunt genieten vanaf de naastgelegen buitenplaats of aan de oevers van de Moezel of de tegenover gelegen jachthaven, welke slechts 25 meter van het huis is verwijderd.

Vlak bij het huis bevinden zich talrijke restaurants en terrasjes, waarbij de rust overigens absoluut gewaarborgd (het huis bevindt zich in het rustige deel van Cochem). Rechts van het huis vindt u een koffiehuis waar u 's-morgens verse broodjes en een krant kunt kopen.

Het huis beschikt tot slot over een eigen privé parkeerplaats direct naast het huis.

 KeukenzitkamerWoonkamer 
Eethoek en keuken........................................Woonkamer.............................................................Slaapgedeelte

 

       
naar boven
Het huis en de aanwezige voorzieningen

  BeeldjeToilet 


Koepelplafond

Uitzicht vanaf woonkamer                                  Veerpont voor het huis

blik op huisje vanaf kasteel
Cochem

     
naar boven

Cochem

 

Moezel
Huisje links in beeld
naar boven

Het is een bijna onmogelijke opgave de talrijke bezienswaardigheden in en rond Cochem op te sommen, maar hier volgen enkele suggesties:

Moezel site: www.mosel-ferienland.de

Het aktuele Moezelweer: www.weeronline.nl/duitsland/cochem.htm

De beroemde Rijkburcht van Cochem: www.burg-cochem.de

Stoeltjeslift in Cochem: www.cochemer-sessel;bahn.de

Informatieve sites over de Moezel en Cochem: www.demoezel.de en www.calmont-mosel.de

Wijnboeren in de Cochem: www.cochem.de/winzer.htm

Beroemd kasteel nabij Cochem: www.burg-eltz.de

Golven nabij Cochem: www.golfcochem.de

Wijnproeven: wijnproven kunt u op talrijke plaatsen in en om Cochem. Tip: (100 m links van het huis, net voorbij de brug) wijnhuis Hieronimi: www.hieronimi-wein.de : wijnhuis met een gezellig terras aan de Moezel en een zeer gastvrij onthaal.

Restaurants: Cochem kent talrijke restaurantsin diverse prijsklassen; tip (100 m meter rechts van het huis) restaurant en wijnhuis (dus ook wijnproeven) Hieronimi: www.weinstuben-hieronimi.de
Restaurant in Alt Cochem: www.altcochem.de

Zelf een bootje huren: vlakbij het huis (onder de brug aan de overkant van de Moezel ) kunt u zelf een motorbootje huren voor tochtjes op de Moezel

Algemene informatie over de Moezel: www.moezel.startkabel.nl en www.mosel-reisefuehrer.de/cochem.htm en  www.moezel.startbewijs.de

Boottochten op de Moezel: www.schiff-mieten.be/mosel

Fietsen: www.mosel-radweg.de

Wijnboeren in Cochem: www.cochem.de


Het vakantiehuis bevindt zich bij de pijl